Het afstudeeronderzoek van Dafke van der Schans bij Kivits Drunen

Tijdens mijn afstudeerperiode bij Kivits Drunen, die liep van februari tot en met juni, kreeg ik de kans om me onder te dompelen in een voor mij tot dan toe onbekende branche. Mijn focus lag op het optimaliseren van het order entry proces, een uitdaging die ik met enthousiasme benaderde.

Vanaf het eerste moment voelde ik me een onderdeel van het team. Mijn bureau bevond zich tussen de planners en order entry medewerkers, waardoor de drempels laag waren. Ik zat op de goede plek voor kopjes koffie, taartjes, worstenbroodjes!

Terugkomend op mijn afstudeeronderzoek, ben ik blij dat ik het met een 7,5 heb afgerond. Mijn onderzoek bood inzicht in het order entry proces en identificeerde verschillende mogelijkheden voor verbetering. Het uiteindelijke doel was om ervoor te zorgen dat de afdeling en capaciteit van order entry gelijke tred hielden met de groei van Kivits Drunen.

Na een heerlijke zomer vol ontspanning en nieuwe energie, ben ik nu mijn horizon aan het verbreden. Mijn interesse gaat uit naar trainingstools voor medewerkers, HR-richtingen en alles wat te maken heeft met het welzijn van medewerkers binnen een organisatie. Met mijn afstudeerervaring als basis, kijk ik met enthousiasme uit naar de toekomst en alle mogelijkheden die deze nieuwe focus met zich meebrengt.

Tot een volgend kopje koffie!

Sander de Gier werkt als Assistent Manager Bedrijfsbureau na zijn stage bij Kivits Drunen

Hallo allemaal! De meesten zullen mij al wel kennen maar graag stel ik mijzelf nog even voor. Ik ben Sander de Gier, 23 jaar, afkomstig uit Drunen.

In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met voetbal. Enerzijds als speler bij RKDVC en anderzijds als supporter van Willem II. Het ene gaat iets beter dan het andere, maar goed, je kunt niet alles hebben…

Ik heb altijd al affiniteit gehad met logistiek. In 2019 begon ik met mijn logistieke opleiding aan de BUAS in Breda en kreeg ik een bijbaan bij Kivits Drunen. Toentertijd begon ik als administratief medewerker. Door de tijd heen heb ik veel kansen aangegrepen, om zo veel mogelijk werkzaamheden binnen Kivits Drunen uit te voeren. Zo heb ik zomers ondersteund op de afdeling Planning en Customer Service. Daarnaast heb ik twee jaar geleden mijn CE-rijbewijs behaald. Hier maak ik tot op heden nog vaak gebruik van door avond- en weekendritjes te rijden, en dit doe ik met veel plezier!

Ik ben 4 jaar bezig geweest met mijn HBO Bachelor Logistiek Management. Afgelopen half jaar heb ik deze studie afgerond door middel van een afstudeerstage bij Kivits Drunen. In deze periode heb ik de emballagestroom van Kivits Drunen onder de loep genomen, waarin ik op zoek ben gegaan naar knelpunten en hoe deze op te lossen. Deze opdracht is ontstaan door de toenemende waarde van emballage en daarmee heeft verlies van emballage eenheden ongekend financiële gevolgen voor organisaties als Kivits Drunen. Mijn onderzoek heeft ertoe geleidt dat er meer inzicht is gekomen in waar de fouten ontstaan en hoe Kivits Drunen in de toekomst kan zorgen voor controle en grip op deze emballagestroom. Mijn onderzoek en oplossingen hebben ertoe geleid dat ik mijn studie heb kunnen afronden met een 8! Hiermee is er voor nu een einde gekomen aan mijn schoolcarrière en is het tijd voor een nieuwe uitdaging!

Na het afronden van deze stage heeft Kivits Drunen mij een nieuwe uitdaging geboden. Sinds eind juni ben ik werkzaam als Assistent Manager Bedrijfsbureau. Voor mij is dit een nieuwe rol binnen Kivits Drunen en daarmee een mooie uitdaging voor het begin van mijn loopbaan!

Ik kijk er naar uit om de komende jaren veel te leren en te groeien in het logistieke vak.

Dennis van Mensvoort is Teamleider Emballagebeheer bij Kivits Drunen

Mijn naam is Dennis van Mensvoort en ik ben 44 jaar oud. Geboren in ’s-Hertogenbosch en tot mijn tiende woonachtig in Cromvoirt geweest. Ik ben getrouwd met Kirsty en samen hebben wij twee kinderen. Britt (12) en Iven (8). Wij wonen in Vlijmen. In de avonden en weekenden besteed ik veel tijd aan mijn passie voor voetbal. Hoewel ik zelf niet meer actief speel, ben ik een gediplomeerd/licentie voetbaltrainer. Voor de voetballers onder ons: ik heb onder andere U19 jeugd getraind bij VV Boxtel, OJC Rosmalen en SVSSS in Udenhout. Tegenwoordig ben ik weer betrokken bij mijn eigen vereniging (VV Nieuwkuijk) waar ik op dit moment het tweede seniorenteam train. Na de zomer zal ik dit voor het vijfde seizoen gaan doen. Toen ik hier nog in het eerste elftal speelde was ik al betrokken bij de jeugdteams, waardoor ik mijn trainersdiploma’s heb behaald. Ook vind ik het leuk om thuis wat klusjes te doen. Ik probeer dingen altijd eerst zelf. Hulp inschakelen kan altijd nog. Zo heb ik in onze nieuwbouwwoning vrijwel alles gedaan. Vrij recent heb ik zelf bijvoorbeeld onze traprenovatie uitgevoerd.

Na mijn schoolperiode heb ik verschillende logistieke functies gehad. Ik was op een gegeven moment toe aan wat meer uitdaging en met wat meer verantwoordelijkheid in de vorm van leidinggeven en coördineren. Ook heeft de transport en logistiek sector mijn aandacht altijd gehad. Via social media kwam ik de vacature van Teamleider Emballagebeheer tegen bij Kivits Drunen. Kivits Drunen kende ik alleen van de vele vrachtwagens die je op de snelwegen vaak tegenkomt. Het eerste contact is via Jim Visschers verlopen. Na een positief gesprek en kennismaking ben ik vanaf mei begonnen in deze functie.

De diversiteit van Emballage is binnen deze sector sowieso een uitdaging, dus daar moet ik zeker mijn ei wel in kwijt kunnen. Dat er nog zoveel verschillende soorten en benamingen zijn had ik van tevoren niet verwacht. De meest gangbare ken je natuurlijk wel, zoals Europallet en blokpallet.

De eerste paar weken heb ik mij volledig gericht op het verwerven van productkennis in deze emballage. Ook leerde ik het systeem kennen door het controleren van de wekelijkse klantlijsten, zo sloeg ik twee vliegen in één klap. Een verbetering of aanpassing in de wekelijkse lijsten hebben we daardoor ook meteen kunnen doorvoeren, waardoor er minder verschillen of onduidelijkheden uit voort moeten gaan komen. (Nog) meer bewustwording binnen het personeel van Kivits Drunen over de emballage is waar we mee willen starten, voor zover dit niet duidelijk is. De korte lijntjes gaan hier zeker bij helpen.

Na het rijden door 48 Amerikaanse staten kiest Yvan voor Kivits Drunen

Mijn naam is Yvan Secci en ik ben 52 jaar oud. Ik ben geboren in Nederland en getogen in Tilburg en voel me een echte Brabander. In 2012 werkte ik al in het weekend als chauffeur via een charter voor Kivits Drunen. Hierdoor was ik al bekend met Kivits Drunen en de veelzijdigheid die gevraagd wordt van een bekwaam Kivits-chauffeur. Het was juist deze veelzijdigheid die deze baan zo uitdagend maakt.

In 2015 vertrok ik naar Canada. Na wat reizen begon ik als ‘Long Haul’ chauffeur te werken. In 2017 startte ik als eigen rijder. Ik heb 48 Amerikaanse staten, 10 Canadese provincies, 2 Yukon-gebieden en de Mexicaanse grensgebieden doorkruist. Vervolgens ben ik een transportonderneming gestart en heb deze uitgebreid naar 5 trucks onder de naam Rally Logistics, waarbij ik zelf reed en de vrachten via loadboards (vrachtveilingen) boekte en de planning en aansturing vanuit de cabine deed.

Na ruim 2 miljoen kilometer had ik er genoeg van en ben ik in februari 2022 teruggekeerd naar Nederland. Ik heb 9 maanden als chauffeur door heel Europa gereden en ben rondgetoerd met artiesten zoals Elton John, Lady Gaga, Westlife, Coldplay, de Backstreet Boys en ik heb Pinkpop opgebouwd en afgebroken. Het was mooi werk waarbij ik de verantwoordelijkheid had over het aansturen van 25 tot 30 chauffeurs en zorgde voor de gehele logistiek rondom de aan- en afvoer van al het podiumstaal van bovengenoemde artiesten. Echter (weer) maanden van huis.

Na een korte uitstap bij PostNL werd ik elke dag geconfronteerd met Kivits Drunen. Ik besloot er een telefoontje aan te wagen. Sinds 23 januari 2023 rijd ik met veel plezier als chauffeur voor Kivits Drunen. Het veelzijdige karakter van de werkzaamheden die gevraagd worden van een Kivits-chauffeur spreekt me enorm aan. De vaardigheden van een ervaren ‘Long Haul’ chauffeur, (stads)distributiechauffeur, netwerkchauffeur, oplossingsgericht denken en werken maken allemaal deel uit van deze baan. De planning communiceert en handelt snel, wat deze baan enorm aantrekkelijk maakt.

Tot ziens bij Kivits!