Even voorstellen
redactie
16 april 2024

Jorn van Hooft maakt de overstap naar Kivits Drunen

Sinds 1 februari 2024 heeft Jorn van Hooft, ook wel bekend als Badraaf, zich aangesloten bij het team van Kivits Drunen. Als onderdeel van de social media-afdeling zal hij zich samen met het team inzetten om de naamsbekendheid van Kivits Drunen verder te vergroten. We spraken met hem over zijn nieuwe rol en ambities.

Wie is Badraaf?
Badraaf is een enthousiaste chauffeur die graag over zijn werk praat en jongeren motiveert, waardoor hij het chauffeursvak weer aantrekkelijk probeert te maken.

Waar komt de naam Badraaf vandaan?
De naam Badraaf komt eigenlijk van mijn vader. Hij noemde me altijd ‘badraaf’ als ik iets verkeerd deed. ‘Badraaf’ betekent eigenlijk ‘vlegel’ of ‘kwajongen’, dus als ik vroeger iets verkeerds deed, zei hij altijd: “Wat ben je toch een Badraaf!” Die naam heb ik aangehouden op TikTok omdat ik op dat moment geen andere naam kon bedenken.

Hoe komt het dat jouw kanaal zo groot is geworden in de afgelopen tijd?
Ik denk dat het belangrijkste is om gewoon lekker jezelf te blijven en enthousiast te zijn, maar je moet ook iets hebben waar je mee opvalt. In mijn geval begon het met een filmpje van mijn LZV (Lange Zware Voertuigen), wat bedoeld was voor m’n zoontje maar per ongeluk viral ging. Schijnbaar was het filmpje van mijn LZV voor de kijkers interessant. Van daaruit heb ik het opgepakt en zijn we nu drie jaar verder en zitten we al tegen de 94K volgers aan. Met een helder plan proberen we dit te laten groeien.

Jouw sketches gaan vaak over een stagiaire. Hoe is dat tot stand gekomen?
Na ruim 200 filmpjes was het idee een beetje op. Dus ik moest iets nieuws bedenken. Ik nam altijd in overleg met de ouders een stagiair/truckspotter mee, die kleine stukjes mocht meerijden en foto’s kon maken. Op een gegeven moment hebben we een leuk filmpje opgenomen met een stagiaire/truckspotter, en dat werd goed bekeken. Zo is het begonnen, en toen maakten we elke zaterdag een filmpje.

Wat is je doel met jouw bekendheid als chauffeur onder de jongeren?
Mijn doel is vooral om jongeren te inspireren en enthousiast te maken voor het chauffeursvak. Ik wil graag zien dat jongeren weer vrachtwagenchauffeur willen worden omdat het een mooi beroep is en weer aantrekkelijk wordt. Zodat jongeren weer zeggen “Ik wil vrachtwagenchauffeur worden”, net zoals ze zeggen dat ze astronaut of brandweerman willen worden. En ik geniet natuurlijk ook van de bekendheid, het knipperen en toeteren met vooral chauffeurs onderweg.

Wat zijn jouw persoonlijke ambities?
Mijn ambitie is om een boegbeeld te zijn voor het chauffeursvak. Zo heb ik bijvoorbeeld een mooie samenwerking met STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek) en een ambassadeurschap voor een truckmerk. Welk merk wordt hopelijk half april bekend gemaakt maar er zit iets heel moois aan te komen.

Wat doe jij, naast je werk, nog meer in je leven?
Naast mijn 3-daagse werkweek en mijn activiteiten op sociale media heb ik ook een eigen bedrijf waarbij ik veel samenwerk met bedrijven waarvoor ik promovideo’s maak of word ingehuurd om op evenementen te staan. Ik sport 2 keer in de week (Cardio Kickboxen) Maar ik heb vooral een heel druk gezinsleven. Ik heb 3 kinderen, Jayda (2) Quinn (8), Een zorgkindje met speciale behoeften; autisme, ADHD etc. Dus dat vergt veel aandacht en heel veel energie. Eefje (40) ..O nee, das m’n vriendin. Grapje natuurlijk, maar m’n gezin komt altijd op de eerste plaats!

Heb je nog wel genoeg tijd over voor een sociaal leven?
Uhm.. Nee. Maar ik wil nu doorpakken bij Kivits Drunen. Nu heb ik de kans. Wie weet is er weer iemand die leuker en beter is in Social media. In mijn vrije tijd spreek ik mijn vrienden. Die zijn er altijd, wat ik ook doe.

Waar kunnen mensen jou volgen op sociale media?
Je kunt me volgen op: TikTok, Instagram en YouTube; ‘Badraaf2020’. Op Facebook vind je mij onder de naam: ‘Jorn van Hooft’. #maatjeee is m’n slogan omdat iedereen die m’n volgt een maatjee is.

Hoe ga je om met negatieve reacties op sociale media?
Ik probeer negatieve reacties altijd positief te benaderen en er niet te veel op in te gaan. Ik ben er nu wel achter dat je niet iedereen te vriend kunt houden, en vaak is het afgunst of jaloezie. Ik blijf gewoon mezelf, blijf positief en over het algemeen krijg ik daar weinig negatieve reacties op terug. Je moet er ook tegen kunnen en naast je laten liggen. Zolang ik er plezier in heb blijf ik doorgaan met wat ik leuk vind om te doen!

Bedankt voor dit interessante gesprek, Badraaf. We kijken uit naar meer van jouw content en je bijdrage aan het chauffeursvak en de sociale mediawereld!

Graag gedaan, en bedankt!

Even voorstellen
08 nov 2023
Het afstudeeronderzoek van Dafke van der Schans bij Kivits Drunen
Tijdens mijn afstudeerperiode bij Kivits Drunen, die liep van februari tot en met juni, kreeg ik de kans om...
Even voorstellen
23 okt 2023
Sander de Gier werkt als Assistent Manager Bedrijfsbureau na zijn stage bij Kivits Drunen
Hallo allemaal! De meesten zullen mij al wel kennen maar graag stel ik mijzelf nog even voor. Ik ben...
Even voorstellen
12 jul 2023
Dennis van Mensvoort is Teamleider Emballagebeheer bij Kivits Drunen
Mijn naam is Dennis van Mensvoort en ik ben 44 jaar oud. Geboren in ’s-Hertogenbosch en tot mijn tiende...