De 25e editie van Truckfestijn Waalwijk vindt plaats op 21 september 2024

Na een succesvol evenement vorig jaar, bij Kivits Drunen in Waalwijk, kijkt Truckfestijn Waalwijk nu uit naar de 25e editie van onze jubileumrit op 21 september. Ze zullen weer door Waalwijk en omgeving rijden, gevolgd door een bescheiden feestje. Truckfestijn Waalwijk is een stichting die volledig draait op vrijwilligers en zonder subsidie van de gemeente opereert. Ze streven ernaar om ongeveer 100 mensen met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen.

Natuurlijk zullen ze de deelnemers goed verzorgen met worstenbroodjes en koffie bij ontvangst, een uitgebreide lunch in de middag en bij terugkomst een heerlijke portie friet met een snack en drankjes. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van de gemeente Waalwijk, de brandweer, de politie, 100 chauffeurs, 60 motorrijders, 30 vrijwilligers en natuurlijk alle transportbedrijven die belangeloos hun trucks ter beschikking stellen. De financiële middelen komen voornamelijk van sponsoren, zowel in geld als in materiële steun.

Wil jij deel uitmaken van deze onvergetelijke dag als vrijwilliger? Neem dan contact op via info@truckfestijn.nl of bezoek de website www.truckfestijn.nl voor meer informatie.

Tommy van Es, Marty Schoondermark en Peter Goossens.

Bezoek aan Den Eelder met het talentenprogramma van de Kivits Logistics Group

Op 8 november ben ik, Bjorn Claasen, werkzaam bij Cargo Logistics, samen met het Kivits Talentenprogramma naar Zuivelboerderij Den Eelder geweest. Vanaf het moment dat we aankwamen, werden we hartelijk ontvangen op de zuivelboerderij. Onze eerste stop was een uitgebreide rondleiding over de boerderij. Den Eelder heeft zo’n 750 melkkoeien in drie verschillende stallen.

De boerderij is verdeeld over twee grote stallen en één kleinere stal, speciaal ontworpen voor hoogzwangere en pas bevallen koeien. Wat me opviel, was het gebruik van melkrobots in elke stal. Het was fascinerend om te zien hoe de koeien vrijwillig door de melkrobots liepen om gemolken te worden. Elk bandje van de koe werd gescand, en alle relevante informatie werd in het systeem opgeslagen. Wat nog interessanter was, is dat de informatie die de melkrobot oplevert, gebruikt wordt om de gezondheid van de koeien te monitoren aan de hand van de kwaliteit en hoeveelheid melk die ze produceren.

Na de rondleiding over de boerderij kregen we de kans om de zuivelfabriek te verkennen. Ondanks de aanzienlijke productie van melk en zuivelproducten, was de fabriek niet zo groot als ik had verwacht. Dit heeft te maken met de efficiëntie en automatisering van het productieproces. Slechts twee medewerkers waren verantwoordelijk voor het onderhouden van de fabriek, wat benadrukte hoe geoptimaliseerd het hele proces was. De zuivelfabriek was in staat om indrukwekkende 7000 literpakken per uur te produceren, en dit alles met slechts twee medewerkers.

We hebben ook gezien hoe de karnemelk geproduceerd wordt en waarom dit het bestverkochte product van Den Eelder is. Het feit dat ze vasthouden aan de traditionele methode, met een ‘karne’ die het vet scheidt van de melk door snel rond te draaien, maakt hun karnemelk uniek. In tegenstelling tot de moderne methode waarbij magere melk wordt aangezuurd, behoudt Den Eelder deze traditionele aanpak, wat bijdraagt aan de onderscheidende smaak van hun bestverkochte product.

Na de rondleidingen hebben we nog wat tijd met elkaar doorgebracht om na te praten. Het was een leuke ervaring en het was enorm leuk om te zien hoe producten die voor ons zo vanzelfsprekend zijn, gemaakt worden. Daarom willen wij namens het Kivits talentenprogramma Den Eelder nogmaals bedanken voor de gastvrijheid en de leuke ervaring.

24ste Truckfestijn Waalwijk bij Kivits Drunen

Ieder jaar is Truckfestijn Waalwijk een onvergetelijke dag voor de deelnemers, die vol verwachting uitkijken naar het moment waarop ze een ritje mogen maken in een vrachtwagen. Dit jaar vond het jaarlijkse evenement plaats bij Kivits Drunen in Waalwijk, met maar liefst 105 vrachtwagens, op zaterdag 30 september.

Voor Peter Goossens, chauffeur bij Kivits Drunen, begon zijn betrokkenheid bij dit festijn in Tilburg, vervolgens nam hij deel in Drunen, en nu is hij actief in de organisatie in Waalwijk. Dit jaar vervulde Peter de rol van aanspreekpunt bij Kivits Drunen en reed zelf niet mee. Hij stond klaar om vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat alles vlot verliep.

“Voor de chauffeurs is deze dag even bijzonder als voor de deelnemers zelf. Elke chauffeur wordt gekoppeld aan een ‘pupil’, en samen vormen ze een team. Vanuit Kivits Drunen deden vier vrachtwagens mee aan de route. Vorig jaar vond het festijn plaats bij de Baanbrekers in Waalwijk, maar vanwege de sloop van het pand moest er dit jaar naar een andere locatie worden gezocht. Gelukkig hebben we toestemming gekregen van Rob en Simone van Opzeeland om het evenement bij hen te organiseren,” vertelt Peter.

  

De grootste uitdaging voor Peter was ervoor te zorgen dat alles soepel verliep. De donderdag ervoor werd de loods gereedgemaakt en ingericht voor vrijdag. De dag begon vroeg, om 7:00 uur. Om 8:00 uur arriveerden alle vrachtwagens al.

Peter: “Sommige chauffeurs zijn zo enthousiast dat ze al om 7:00 uur aanwezig zijn, om vooraan in de rij te staan of gewoon om gezellig te kletsen. Het evenement duurde de hele dag, tot 19:00 uur, waarna het werd afgesloten met een optreden van Zanger Kafke en een DJ. De routes waren verdeeld in twee rondes: één richting Drunen en de andere richting Sprang-Capelle en Kaatsheuvel, met een gezamenlijke lunchpauze bij Kivits Drunen.” Peter is zelf al jarenlang mentor van Sjaak en brengt regelmatig tijd met hem door op zaterdagen bij Kivits Drunen.

Truckfestijn Waalwijk was opnieuw een hartverwarmend succes. Het bracht een dag vol plezier en avontuur, terwijl iedereen genoot van de indrukwekkende parade van vrachtwagens. Het was een dag om nooit te vergeten!

Peter Goossens, chauffeur bij Kivits Drunen