Activiteiten
redactie
03 oktober 2023

24ste Truckfestijn Waalwijk bij Kivits Drunen

Ieder jaar is Truckfestijn Waalwijk een onvergetelijke dag voor de deelnemers, die vol verwachting uitkijken naar het moment waarop ze een ritje mogen maken in een vrachtwagen. Dit jaar vond het jaarlijkse evenement plaats bij Kivits Drunen in Waalwijk, met maar liefst 105 vrachtwagens, op zaterdag 30 september.

Voor Peter Goossens, chauffeur bij Kivits Drunen, begon zijn betrokkenheid bij dit festijn in Tilburg, vervolgens nam hij deel in Drunen, en nu is hij actief in de organisatie in Waalwijk. Dit jaar vervulde Peter de rol van aanspreekpunt bij Kivits Drunen en reed zelf niet mee. Hij stond klaar om vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat alles vlot verliep.

“Voor de chauffeurs is deze dag even bijzonder als voor de deelnemers zelf. Elke chauffeur wordt gekoppeld aan een ‘pupil’, en samen vormen ze een team. Vanuit Kivits Drunen deden vier vrachtwagens mee aan de route. Vorig jaar vond het festijn plaats bij de Baanbrekers in Waalwijk, maar vanwege de sloop van het pand moest er dit jaar naar een andere locatie worden gezocht. Gelukkig hebben we toestemming gekregen van Rob en Simone van Opzeeland om het evenement bij hen te organiseren,” vertelt Peter.

  

De grootste uitdaging voor Peter was ervoor te zorgen dat alles soepel verliep. De donderdag ervoor werd de loods gereedgemaakt en ingericht voor vrijdag. De dag begon vroeg, om 7:00 uur. Om 8:00 uur arriveerden alle vrachtwagens al.

Peter: “Sommige chauffeurs zijn zo enthousiast dat ze al om 7:00 uur aanwezig zijn, om vooraan in de rij te staan of gewoon om gezellig te kletsen. Het evenement duurde de hele dag, tot 19:00 uur, waarna het werd afgesloten met een optreden van Zanger Kafke en een DJ. De routes waren verdeeld in twee rondes: één richting Drunen en de andere richting Sprang-Capelle en Kaatsheuvel, met een gezamenlijke lunchpauze bij Kivits Drunen.” Peter is zelf al jarenlang mentor van Sjaak en brengt regelmatig tijd met hem door op zaterdagen bij Kivits Drunen.

Truckfestijn Waalwijk was opnieuw een hartverwarmend succes. Het bracht een dag vol plezier en avontuur, terwijl iedereen genoot van de indrukwekkende parade van vrachtwagens. Het was een dag om nooit te vergeten!

Peter Goossens, chauffeur bij Kivits Drunen

Activiteiten
25 mrt 2024
De 25e editie van Truckfestijn Waalwijk vindt plaats op 21 september 2024
Na een succesvol evenement vorig jaar, bij Kivits Drunen in Waalwijk, kijkt Truckfestijn Waalwijk nu uit naar de 25e...
Activiteiten
02 jan 2024
Bezoek aan Den Eelder met het talentenprogramma van de Kivits Logistics Group
Op 8 november ben ik, Bjorn Claasen, werkzaam bij Cargo Logistics, samen met het Kivits Talentenprogramma naar Zuivelboerderij Den...