Activiteiten
redactie
02 januari 2024

Bezoek aan Den Eelder met het talentenprogramma van de Kivits Logistics Group

Op 8 november ben ik, Bjorn Claasen, werkzaam bij Cargo Logistics, samen met het Kivits Talentenprogramma naar Zuivelboerderij Den Eelder geweest. Vanaf het moment dat we aankwamen, werden we hartelijk ontvangen op de zuivelboerderij. Onze eerste stop was een uitgebreide rondleiding over de boerderij. Den Eelder heeft zo’n 750 melkkoeien in drie verschillende stallen.

De boerderij is verdeeld over twee grote stallen en één kleinere stal, speciaal ontworpen voor hoogzwangere en pas bevallen koeien. Wat me opviel, was het gebruik van melkrobots in elke stal. Het was fascinerend om te zien hoe de koeien vrijwillig door de melkrobots liepen om gemolken te worden. Elk bandje van de koe werd gescand, en alle relevante informatie werd in het systeem opgeslagen. Wat nog interessanter was, is dat de informatie die de melkrobot oplevert, gebruikt wordt om de gezondheid van de koeien te monitoren aan de hand van de kwaliteit en hoeveelheid melk die ze produceren.

Na de rondleiding over de boerderij kregen we de kans om de zuivelfabriek te verkennen. Ondanks de aanzienlijke productie van melk en zuivelproducten, was de fabriek niet zo groot als ik had verwacht. Dit heeft te maken met de efficiëntie en automatisering van het productieproces. Slechts twee medewerkers waren verantwoordelijk voor het onderhouden van de fabriek, wat benadrukte hoe geoptimaliseerd het hele proces was. De zuivelfabriek was in staat om indrukwekkende 7000 literpakken per uur te produceren, en dit alles met slechts twee medewerkers.

We hebben ook gezien hoe de karnemelk geproduceerd wordt en waarom dit het bestverkochte product van Den Eelder is. Het feit dat ze vasthouden aan de traditionele methode, met een ‘karne’ die het vet scheidt van de melk door snel rond te draaien, maakt hun karnemelk uniek. In tegenstelling tot de moderne methode waarbij magere melk wordt aangezuurd, behoudt Den Eelder deze traditionele aanpak, wat bijdraagt aan de onderscheidende smaak van hun bestverkochte product.

Na de rondleidingen hebben we nog wat tijd met elkaar doorgebracht om na te praten. Het was een leuke ervaring en het was enorm leuk om te zien hoe producten die voor ons zo vanzelfsprekend zijn, gemaakt worden. Daarom willen wij namens het Kivits talentenprogramma Den Eelder nogmaals bedanken voor de gastvrijheid en de leuke ervaring.

Activiteiten
25 mrt 2024
De 25e editie van Truckfestijn Waalwijk vindt plaats op 21 september 2024
Na een succesvol evenement vorig jaar, bij Kivits Drunen in Waalwijk, kijkt Truckfestijn Waalwijk nu uit naar de 25e...
Activiteiten
03 okt 2023
24ste Truckfestijn Waalwijk bij Kivits Drunen
Ieder jaar is Truckfestijn Waalwijk een onvergetelijke dag voor de deelnemers, die vol verwachting uitkijken naar het moment waarop...