Duurzaamheid
redactie
09 januari 2023

Kivits Drunen blijft koploper in de energietransitie met Volvo FH Electric

Voor Kivits Drunen kon het nieuwe jaar niet beter beginnen. Afgelopen week nam deze full service logistiek dienstverlener met trots hun eerste Volvo FH Electric truck in ontvangst. Het is een logische route die uitgestippeld werd, door te investeren in elektrisch blijft Kivits Drunen namelijk vooroprijden in de energietransitie. Rob van Opzeeland, algemeen directeur, vertelt over de duurzame plannen.

Hét moment om in te stappen
De keuze voor elektrisch was een uitgemaakte zaak, stelt Rob. “Als het aankomt op vergroening en verduurzaming van transport willen wij graag in de kopgroep blijven zitten. Tien jaar geleden startten we als één van de eersten met LNG-trucks, dat ontwikkelde zich daarna tot bio LNG-trucks. De markt van elektrisch rijden is in ontwikkeling en voor ons is dit hét moment om in te stappen. Met name omdat er nu ook E-trucks op de markt zijn die voldoen aan onze wensen. Qua chauffeurscomfort en levensduur.”

Stil, elektrisch en krachtig
De Volvo FH Electric past in het plaatje dat Rob voor ogen had. “Dit model past qua uitstraling en workability bij onze chauffeurs. Een grote 4×2 trekker met goede cabine en alle bijbehorende faciliteiten. En natuurlijk een sterke accu.” Kivits-Drunen BV start nu met één E-truck om zoveel mogelijk te leren en verbeteren. Rob: “Het is ons doel om zo snel mogelijk veel kilometers te maken op verschillende distributietrajecten. Hierdoor doen we het snelst, brede ervaring op. Dat zal ons in de elektrische toekomst op weg helpen.”

Een echte drie-eenheid
De combinatie Volvo Trucks, BAS Truck Center en Kivits-Drunen is al jarenlang een beproefd concept. Rob vertelt: “De toekomst begint nu. Dat begrijpen ze bij BAS en Volvo als geen ander. We trekken al tien jaar met elkaar op. Eerst met LNG, nu met elektrisch. Bij de start van dergelijke innovaties is het prettig samenwerken met partners die deze vernieuwingen toejuichen. BAS Truck Center kent onze organisatie en gaf ons van begin tot eind het juiste advies.”

Investeren in de toekomst
De eerste reacties zijn uiterst positief. “Klanten en stakeholders vinden het goed dat we hiermee bezig zijn. Ze volgen de ontwikkelingen met interesse. Daarbij ben ik ook benieuwd naar de impact voor onze mensen. De chauffeurs zijn erg diesel-minded en de E-Truck is stil en elektrisch. Dat zal even schakelen zijn voor ze. Maar we gaan het ervaren. Het is een leertraject waarbij wij onze voorsprong in de verduurzaming van transport willen versterken. De ervaringen die we nu opdoen gaan zich later absoluut uitbetalen,” aldus Rob.

Specificaties Volvo FH Electric
De Volvo FH Electric 4×2 Trekker is zeer compleet uitgerust met een accucapaciteit van 6x 90kWh (=540kWh) met een enorm vermogen van 490kW (666pk). Daarbij kan de truck tot 250Kw DC laden waardoor de truck binnen 2,5 uur volledig is opgeladen. De truck is voorzien o.a. Globetrotter XL cabine, Mediapakket met Navigatiesysteem en Dynafleet ondersteuning, Driver pakket, Luchtgeveerde vooras, Adaptive Cruise Control, Sode Collision Avoidance Support, Dodehoek-camera en veel meer.

Duurzaamheid
10 jul 2023
Fit en beloond worden: Ontdek de gym van Kivits Drunen!
Kivits Drunen heeft een fantastische sportschool op kantoor, die voor iedereen vrij toegankelijk is. Het is de perfecte plek...
Duurzaamheid
11 mei 2023
Soles4Souls: Schoenen doneren voor een betere wereld
Masja van de Pavoordt-Elshout, Business Development Manager Europe bij Soles4Souls, en Tino Appels, Directeur bij Cargo Logistics, kennen elkaar...
Duurzaamheid
23 mrt 2023
Shell Snellader voor trucks van Kivits Drunen
Logistiek dienstverlener Kivits Drunen heeft een snellader van Shell Recharge in gebruik genomen voor haar nieuwe elektrische truck. Beide...