Kivits Logistics Group
redactie
01 juni 2024

Kivits Logistics Group neemt Buchner Transport over

Zaterdag 1 juni is bekend gemaakt dat de Kivits Logistics Group, met haar hoofdkantoor in Waalwijk, Buchner Transport in Almkerk heeft overgenomen. Deze overname geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2024.

Sjef Beerens, de huidige eigenaar van Buchner Transport, was op zoek naar een goede toekomst voor zijn bedrijf. Met bijzondere aandacht voor de positie van de medewerkers, klanten en charters, én het belang van de continuïteit van het bijna 100 jaar oude Buchner Transport (sinds 1929). Deze opvolging heeft hij gevonden bij de Kivits Logistics Group, eveneens een Brabants familiebedrijf.

Buchner Transport blijft als zelfstandig bedrijf opereren, maar wordt onderdeel van de Kivits Logistics Group. De drie transportbedrijven binnen de groep (Kivits Drunen, Karel Hermans Transport en Buchner Transport) zullen samenwerken om elkaar te versterken.

Han Goesten, de huidige directeur van Buchner Transport, wordt benoemd tot algemeen directeur en verwerft een minderheidsaandeel. Ook Jim Visschers, CFO van de Kivits Logistics Group, verwerft een aandeel. Alle medewerkers blijven in dienst en de volledige operatie blijft op dezelfde locatie.

Buchner Transport is een logistiek dienstverlener die gespecialiseerd is in het vervoer van planten naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ze vervoeren ook andere verpakte handelswaar. Bij Buchner Transport staan de wensen van de klant centraal. Flexibiliteit en het nakomen van afspraken zijn belangrijk in hun dienstverlening. Veel klanten zijn al tientallen jaren klant vanwege hun uitstekende service.