TVM
redactie
11 maart 2023

Jelmer Stoker winnaar van het NK Veiligste Chauffeur 2022!

Vrachtwagenchauffeur Jelmer Stoker uit Haskerhorne, werkzaam bij Kivits Drunen, is winnaar geworden van het NK Veiligste Chauffeur 2022. Op het TT Circuit in Assen was de Fries zaterdag de sterkste van 20 finalisten. Jelger Miedema (Kreileroord) en Danny Henskens (Berghem) legden beslag op de tweede en de derde plaats.

Stoker was volgens de jury constant bewust van zijn omgeving, de rust zelve en voerde de finale opdrachten perfect uit. “Ik had het niet verwacht. Eigenlijk ben ik gewoon sprakeloos. Dit is een ontzettend grote eer”, reageerde Stoker, beroepschauffeur bij Kivits Drunen. Na vijf proeven waren er slechts drie finalisten overgebleven. Op het finale-parcours werd behendigheid gekoppeld aan veiligheid. Op dat onderdeel bleef Stoker zijn concurrenten voor.

Het NK vormde het hoogtepunt van de TVM Awards, de naam van het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen. De voornaamste doelstelling van de TVM Awards is het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers en zodoende een bijdrage te leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. Uit handen van Michel Verwoest, CEO van TVM verzekeringen, ontving Stoker de TVM Award die hoort bij het NK Veiligste Chauffeur.

Jelmer Stoker (midden) winnaar NK Veiligste Chauffeur 2022

Ridder
De TVM Award Ridder 2022 werd uitgereikt aan Kevin van der Velde uit Damwald. De vrachtwagenchauffeur van transportbedrijf A. Hak zette eerder dit jaar zijn truck dwars over rijbaan op de A32 om een slachtoffer van een ongeval te helpen. Hiermee voorkwam hij erger leed.

Veilig Transport
Transportonderneming Schenk Tanktransport uit Papendrecht won de TVM Award Veilig Transport. Ewout Mol, QHSSE Manager bij Schenk Tanktransport, nam de TVM Award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Henrik de Leeuw, directeur van JobTrans. Schenk Tanktransport won de prijs omdat het bedrijf veiligheid overduidelijk centraal stelt in haar bedrijfsuitvoering.

MVO

Transportonderneming Rijser Transport uit Purmerend won de TVM Award MVO. Ron Rijser, dga Rijser Transport, nam de TVM Award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Charles Engelaar, Director Marketing Communications bij Volvo Trucks Nederland. Rijser Transport won de prijs omdat het bedrijf kansarme jongeren met maatwerk een plek op de arbeidsmarkt te bieden.

Innovatie

Transportonderneming VSDV Distributie uit Zwaagdijk won de TVM Award Innovatie. Rober van Straalen, directeur van VSDV Distributie, nam de TVM Award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Rob Stomphorst, woordvoerder bij Veilig Verkeer Nederland. VSDV Distributie won de prijs omdat het bedrijf de gehele keten van opdrachtgevers, leveranciers en ontvangers om de vervoersstromen samenvoegt om veilig en effici�nt de stad in te gaan middels een maximale belastinggraad.

Prestatie in de sector

Transportonderneming Cornelissen uit Nijmegen won de TVM Award Prestatie in de sector. Berrie van Eldik, financieel directeur van Cornelissen, nam de TVM Award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Menno Mekes, Manager Mobiliteitscentrum Sectorinstituur Transport en Logistiek. Cornelissen won de prijs omdat het bedrijf zich inzet om het chauffeurstekort op te lossen en het imago van het chauffeursvak te verbeteren. De campagne ‘roze chauffeuses’ is hier een voorbeeld van.

Duurzaamheid

Transportonderneming Kivits Drunen uit Waalwijk won de TVM Award Duurzaamheid. Jim Visschers, CFO Kivits Logistics Group, nam de TVM Award in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Paul van der Burgt, manager bij Van Eijck Groep. Kivits Drunen won de prijs omdat het bedrijf voortdurend op zoek is naar mogelijkheden om haar bedrijfsactiviteiten te verduurzamen, daarnaast wordt er actief ingezet op sociale duurzaamheid.

Kivits Drunen winnaar TVM Award Duurzaamheid 2022

De TVM Awards is een initiatief van TVM verzekeringen met steun van negen betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, JobTrans, Continental Benelux, Van Eijck Groep, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Veilig Verkeer Nederland, Bumper, ANWB en Eye Wish.

Bron: TVMawards.nl