werkenbijkivits.nl

Chauffeur worden
bij Kivits Drunen

Chauffeur worden? Dat kan bij ons!


100% Baangarantie

Salaris tijdens het opleidinstraject

Persoonlijke begeleiding


Onze aanpak
Ben jij nog niet in het bezit van een vrachtwagenrijbewijs maar heb je wel de ambitie om die te halen? Goed om te horen! Wij bieden namelijk ambitieuze talenten de mogelijkheid om een C of CE-rijbewijs te behalen via Kivits Drunen. Als je bij ons aan de slag wil gaan als chauffeur, dan volg je voordat je de weg op gaat een introductiedag om te kijken of het een match is. Tijdens deze dag komen verschillende onderwerpen aan bod, van algemene informatie over werken met levensmiddelen tot hygiëne, en van boordcomputergebruik tot administratie. Wanneer we het er samen over eens zijn dat we er voor gaan en je bij ons het opleidingstraject aangaat, kom je meteen bij Kivits in dienst. Je komt eerst in ons warehouse werken om zo de fijne kneepjes te leren van het logistieke proces. Daarnaast ga je de wagen op en ga je rangeren, om zo bijzondere verrichtingen te leren en gevoel te krijgen hoe aan te docken. Je krijgt dus theorie naast het werken in de praktijk zodat je goed voorbereid de weg op gaat. De ideale combinatie van werken en leren met uitzicht op de toekomst!

Nadat je je rijbewijs (C en/of CE) hebt behaald, kun je starten als leerling chauffeur bij Kivits. Vervolgens ga je de wagen op en word je een paar dagen begeleid door één van onze mentorchauffeurs. Onze mentorchauffeurs geven praktische instructies tijdens de rit, zodat je helemaal klaar bent om aan de slag te gaan als volwaardig chauffeur!

Giovanny - chauffeur bij Kivits - volgde eerder het opleidingstraject bij Kivits en vertelt je hieronder meer over het traject en hoe hem dit is bevallen.

Dit verdien je
Naast plezier in je werk, verdien je als vrachtwagenchauffeur ook een prima salaris. Dit is vastgelegd in de CAO.
Als beginnend vrachtwagenchauffeur verdien je een bruto maandsalaris van zo'n 1.900 euro bij een werkweek van 40 uur. Daar komen ook nog eens toeslagen bij. En door je functie en het aantal dienstjaren groei je door naar volgende salarisschalen. Klinkt als een geldige reden voor een overstap, toch?


Collega aan het woord

"Via een vriend van mij - die ook het opleidingstraject bij Kivits heeft gevolgd - ben ik bij Kivits het STL traject gaan volgen. Ik ben in de loods bij Kivits begonnen en heb toen mijn C-rijbewijs gehaald. Ik heb vervolgens een tijdje op de bakwagen gereden en uiteindelijk heb ik via Kivits mijn CE-rijbewijs gehaald. Zo ben ik eigenlijk stap voor stap doorgegroeid en heb ik binnen anderhalf jaar mijn CE rijbewijs gehaald. Vanaf april vorig jaar rijd ik op de trailer, dus al met al is het allemaal snel gegaan. Mijn werkdag ziet er altijd verschillend uit. 's Morgens ga ik de papieren halen en begin ik aan mijn rondje. Als ik leeg ben, bericht ik de planning en dan rijd ik een rondje om spullen op te halen en dan rijd ik weer terug naar Waalwijk. Ik heb niet echt een vaste route dus ik kom overal, door heel Nederland! Omdat ik in de loods ben begonnen heb ik veel collega's leren kennen en dat zorgt ervoor dat het contact met hen goed is. En dat zorgt voor een fijne werksfeer. Als ik overuren maak, wordt het áltijd netjes uitbetaald. Ik heb er nog nooit achteraan hoeven bellen. Ik vind dat wij het als chauffeurs bij Kivits heel goed hebben. Als je kijkt met wat voor materiaal wij werken vergeleken bij andere bedrijven, dan hebben wij het goed voor elkaar!"
Giovanny de Goud - Chauffeur bij Kivits Drunen

Giovanny de Gouw
VOLGDE HET STL TRAJECT
EN IS NU CHAUFFEUR
bij Kivits Drunen


Samenwerkingstraject met Bax Verkeersopleidingen
In samenwerking met Bax Verkeersopleidingen bieden wij een opleidingstraject aan waarbij we mensen met ambitie opleiden tot chauffeur en daarnaast alle ins en outs leren van het logistieke proces. En dit tegen een vaste lage prijs! Wij betalen tot 85% van je lesgeld én daarnaast dekken wij alle overige kosten.

Op 17 april jl. hebben wij samen met Bax Verkeersopleidingen een oriëntatieavond georganiseerd. Hier waren zo'n 15 mensen aanwezig, waarvan er sindsdien een aantal bij ons in dienst zijn gekomen en meteen zijn gestart met het opleidingstraject. Kortom: Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's die de ambitie hebben om chauffeur te worden en er is altijd plek om het traject te starten! Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar werkenbijkivits@kivitsdrunen.nl onder vermelding van 'Opleidingstraject tot chauffeur'.

Wil je liever zo snel mogelijk beginnen met het opleidingstraject?
Dat kan uiteraard ook! Bel naar 0416 39 10 84 en vraag naar Karin Vos.
Karin is onze personeelsfunctionaris en kan je meer vertellen over de mogelijkheden en de vele voordelen van ons opleidingstraject.